Organikus borászat: a természet és hagyomány harmóniája – Tokajtól CZIN(kotá)ig

A Barta Pincészet filozófiája szerint az organikus borászat nem csupán egy módszer, hanem egy átfogó szemlélet, amely a természetes egyensúlyra és a hagyományos eljárásokra épít. E különleges szemléletet és tokaji boraikat június 18-án a CZIN Bistro Hatfogásos Borvacsora estjén ismerhetik meg az érdeklődők. Jegyek korlátozott számban még elérhetők.

A történelmi területek – mint az Öreg Király és a Kővágó dűlők – talaja érintetlen maradt a vegyszerhasználat évtizedei alatt, így természetes döntés volt az ökológiai termesztés alkalmazása. Ez a gyakorlat túlmutat a kártevők elleni védekezésen: teljes szemléletváltást igényel a szőlőművelés és a borászati technológia minden lépésében.

2018-tól a Barta borok tanúsított organikus minősítést kapnak, és a pincészet célja, hogy a teljes borkészítési láncolat minden részletét a fenntarthatósághoz igazítsák. A növényvédelem is a természetes egyensúlyra épül, a zöldfelület gondozásával, takarónövényzettel és komposztálással biztosítják a talaj egészségét, miközben a helyi ökoszisztéma – méhekkel, hasznos rovarokkal és gyógynövényekkel – is gazdagodik.

Borvacsora: egyedi ízvilág, tokaji borok kóstolója a CZIN-ben

Hivatkozás másolása

A természetes alapanyagok, mint a réz- és kéntartalmú kontaktanyagok, valamint növényi kondicionálók használata mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a borászat új, egyedi ízvilágot teremtsen – harmóniában a termőhellyel és a hagyományokkal.

A borkedvelők a CZIN Bistro június 18-án 19 órakor kezdődő Hatfogásos Borvacsora estjén személyesen is megismerkedhetnek a Barta Pincészet különleges boraival.